Een toevallige ontmoeting!
Blijf op de hoogte en volg Maarten en Marjolein
31 Juli 2012 | Portugal, Lagos
De reden hiervoor is tweeledig. De leuke reden is dat we een toevallige ontmoeting hadden met zeilvriendin Marjolein Brandt. Op zaterdagochtend zat Maarten net achter de computer - om haar mailtje met de vraag waar wij waren- te beantwoorden, toen zij ineens op de boot klopte! Hoe leuk! Natuurlijk nodigden wij haar en haar zeilvrienden met wie zij meezeilde, direct uit aan boord en zo werd het heel gezellig. Ook met Marian en Gerard klikte het en zo werden we de volgende dag uitgenodigd om bij hen aan boord een borrel te komen drinken. Dat werd wederom een gezellige boel. Marjolein stelde voor om maandagavond met z’n vijven visjes te ‘Cobben’ (soort boord-BBQ) en ook dat werd een bijster gezellige avond. Voor het eerst dat we pas laat in bed belandden.
De minder leuke reden is dat op de weg hiernaar toe alsmaar ruzie hadden met de apparatuur (nee, onderling is t heel gezellig, geen zorgen). De diepte werd niet goed aangegeven en de windmeter deed steeds rare dingen. Maarten heeft in het weekend met de handleidingen in de hand geprobeerd om de boel weer in orde te krijgen maar tevergeefs. Maandagochtend dus maar direct naar de watersportwinkel, die toevallig ook nog eens Raymarine-dealer (is merk van onze apparatuur) bleek te zijn en om hulp gevraagd. Het is te belangrijk om dit allemaal goed functionerend te hebben. Maandag lukte het de dealer niet om langs te komen maar op dit moment wordt er druk gesleuteld. Ik duim dus dat we vandaag nog weg zullen kunnen want ik wil wel graag weg zo langzamerhand en weer lekker naar een ankerplek waar we kunnen zwemmen. Want warm is het hier nog steeds.
Verder heeft Arthur gisteren ons huis in Zandvoort overgedragen aan de huurders. De komende twee jaar hebben we dus uitsluitend nog de boot als thuis. Raar gevoel.
Heerlijk ook met deze en gene te skypen op z’n tijd om het gevoel van contact met thuis toch wat vast te kunnen houden. En wat ook superleuk is, is om jullie reacties op ons blog te lezen. We kunnen er alleen niet op reageren, dat gaat dan weer niet.
Verder krijgen de blog-lezers volgens mij steeds twee e-mails met melding van een nieuw bericht op ons blog. Dat komt omdat ik eerst de tekst en dan pas de foto’s kan plaatsen. Misschien kan het anders maar dat heb ik nog niet uitgevonden. Maar dan weten jullie hoe het komt.
Groeten / liefs weer vanaf de Mobilae.
31 Juli 2012 - 15:16
Lindadorrestijn@gmail.com:
Lagos: super leuk daar. Ben ik geweest met mijn paps Arie(van Vera hahaha) . Ik lees jullie blog steeds en print het uit. Zal het a.s. donderdag aan ze geven, dan moet ik Beer ophalen die met opa en oma meegeweest is met de camper naar Duitsland. Dan zullen ze mij wel vragen om jullie een bericht te sturen. Zo blijven we over en weer op de hoogte van alles.
Heel veel groetjes , Linda -
31 Juli 2012 - 16:57
Irma En Wim Uit Den Bogaard:
Hi Marjolein en Maarten,
Klinkt goed allemaal. En je hebt 2 jaar de tijd om uit te vogelen hoe 'waar ben jij nu' werkt.
Behouden vaart! En met alle leuke etentjes een 'wel bekome'!! -
02 Augustus 2012 - 09:26
Aloha:
Hoi hoi.
Zo te lezen en op de foto's te zien vermaken jullie te prima. Jullie komen al aardig los van jullie "werkbare" leven.. En.. dat dat plekje op het net voor op de boot is een prima stekkie !! Te hopen dat de apparatuur gauw weer gerepareerd is en jullie kunnen gaan plonzen. Uit ervaring weten ook wij dat het echt giga leuk is om reacties te krijgen op de stukjes die je schrijft. Vooral doorgaan !! Liefs en blijf geniete !! San & El -
03 Augustus 2012 - 14:02
Vrijdag 3 Augusts:
Hai Maarten en Marjolein,
Hier een berichtje van de Olies, Agnieszka is op dit moment bij ons en heeft de foto's van jullie reis op het blog gezien, ze vindt het geweldig wat jullie doen. Ze is erg blij voor jullie en vond dat Marjolein er heel goed uit zag op de foto lekker bruin en gezond. Heb haar ook laten zien waar jullie zitten en naar toe gaan. Ze gaat als het goed is snel aan de slag in jullie huis.
Hier verder alles toppie. Blijf gezond en heel.
Lieve groetjes Paul en Gertie en in dit geval ook Agnieszka.